California Tan grundades i Kalifornien 1987 och är en av världens största tillverkare av professionella brun-uatan-sol och solskyddsprodukter. 
Under mer än 18 år har California Tan, i egna laboratorier skapat sig både ett teknologiskt och marknadsmässigt ledarskap vilket skiljer sig från många andra konkurrerande företag som köper standardprodukter av anonyma tillverkare och marknadsför dem sedan under eget namn. 

HUR FUNGERAR BRUN-UTAN-SOL?

Nästan alla brun-utan.-sol produkter verkar genom den aktiva ingrediensen DHA (dihydroxyaceton) som använts sedan 1960-talet. DHA är ett färglöst sockerämne som kommer från sockerbetor och har studerats av forskare i över 40 år. 

DHA reagrear med proteiner och aminosyror som finns i de 2-3 yttre hudlagren på din kropp vilket gör att de döda hudcellerna ändrar färg i reaktionen. Det tar ca 2-4 timmar innan färgreaktionen börjar verka och efter 24 timmar är processen fullbordad. Därför är det viltigt att vätskan/lotionen inte tvättas bort omedelart utan tillåts verka under minst 6 timmar så att ingrediensen helt tränger sig in i huden. 

En persons hud byts ut ca en gång i månaden, eftersom döda hudceller faller av och ersätts med nya. De 2-3 yttre hudlagren faller av gradvis under en veckas tid, vilket också är anledningen till att en brun färg försvinner.  

 

VARFÖR ANVÄNDA CALIFORNIA TAN?

California Tan ligger långt före konkurrenterna på en massa områden. Fördelen med att använda CTs produkter är bland annat:

Ger en vacker ihållande färg.


 Innehåller Erythrulose som gör att färgen tränger in    
djupare i huden och fördelas bättre.

Torkar direkt efter bandlingen. 

Brun-utan-sol vätskorna är alkohlfria, så att uttorkning av huden ungås. 

Har en behaglig doft

CTs brun-utan-sol västkor är säkerhetstestade och täpper t.ex. inte till hudens porer och innehåller inte parsbener.

Ger en jämn färg då brun-utan-sol vätskan innehåller Aloe Vera som tillför huden fukt och hjälper till att fördela DHA jämt i huden.